Sunday 8 January 2017

Σήμερα το πρωί Τελεστικέ Το Μνημόσυνο του Αείμνηστου Αρχιμανδρίτη Γεώργιου η-Γαβριήλ Παπαγρηγοράκη στον Αζωγυρε, από τον Ιερέα μας Πατήρ Ευτύχιο Αντρουλάκη . Παρόλο που το χιόνι είχε σχεδόν αποκλείσει την Οδική δίοδο μεταξύ Τεμένια και Αζωγυρέ 
Ο άξιος Ιερέας μας, δεν πτοήθηκε ούτε μια στιγμή έβαλε το μπρός το 4χ4 και έσπρωχνε το χιόνι με το όχημα του μέχρι που κατόρθωσε να περάσει και να συνεχίσει την πορεία του προς το Χωριό μας .
Ο Αείμνηστος Γαβριήλ αφιέρωσε τη ζωή του στο Μοναστήρι τον 99 Αγίων Πατέρων Αναστηλώνοντας το με τα ιδία του τα χεριά .
θυμάμαι τον Πάππου μου όταν διηγούταν διάφορα περιστατικά του Γαβριήλ , ιδιαίτερη εντύπωση μου είχε κάνει ότι ο Γαβριήλ έσπαγε τους τεραστίους βράχους που βρισκόταν στον προαύλιο χώρο του Μοναστηρίου μονός του. Χρησιμοποιώντας μέθοδο φωτιάς και νερού , στη συνέχεια με μια βαριοπούλα τους έκανε κομματάκια και έτοιμους για κτίσιμο.
Μου έλεγε ο Παππούς μου ότι τα γυμνά πόδια του Γαβριήλ ήταν γεμάτα πληγές από τα κομμάτια πέτρας που έφευγαν ενώ έσπαγε το βράχο και τον κτύπαγαν σαν ξυραφιά, αυτός όμως δεν σταματάτε την εργασία γιατί ήθελε να δει το Μοναστήρι πλήρως αναστυλωμένο, όταν η αιμορραγία ήταν σοβαρή απλά τοποθετούσε λίγο χώμα στη πληγή και συνέχιζε ακούραστα και αδιάκοπα .
Πολλές η μαρτυρίες τον Κάτοικων περί θαυμάτων από τον ίδιο το Γαβριήλ ,γεγονός που με φέρνει στο συμπέρασμα και πιστεύω ότι μιλώ και εκ μέρους όλων συγχωριανών μου , ότι ο Γαβριήλ πρέπει να ανακηρυχθεί επισήμως πλέον Άγιος .
δεν περιόρισε τα έργα και όνειρα του για το Χωριό μας ,μονών όσο θα ζούσε, στην διαθήκη του ίδρυσε Κληροδότημα το οποίο θα επιμελούταν τη περεταίρω ανάπτυξη του Χωρίου μας ,και από τότε το Κληροδότημα αυτό έχει γίνει φάρος ανάπτυξης και διατηρήσεως της πολιτιστικής μας κληρονομίας .

Even though the snow had reached quite high Blocking the road in Temenia today Our Priest Eftihios Antroulakis , took his 4x4 and drove down to Azogires to start the Memorial service in Honor of Gabriel Papagrigorakis . A man who donated all of his land and property to the village of Azogires nearly 90 years ago. Making it possible for Azogires as community to survive and go forth with hopes and dreams of a better tomorrow ,may God rest his Holy Soul.





No comments: